3 Kasım 2009 Salı

sosyal kaygı içerikli yazı

Bir ay beklemeden bir yazı daha yazıyorum, şaşıracaksın bu duruma, belki de bir ay sonra fark edeceksin bu yazıyı ama inan bana çok bir şey kaybetmiş olmazsın o zaman da. Zira hayatın sırrını bu yazıda da vermeyeceğim, daha buna hazır değilsin.
 Bir süredir (son yıllarda) gerek sinemada gerekse tvde yakın tarih konulu filmler, diziler oynatılmakta. Yakın tarih üzerine yapılan bu tür çalışmaların üzerinden bir süre geçtikten sonra yapılması elbette ki mantıklı olandır, Kenan Paşayı ressam olarak bilen neslin türemesi başlamışken yapılması da mantıklı. Ancak beni rahatsız eden bir konu var; memleketin 68 kuşağı o dönemde karşı koydukları miliyetçiliği ulusalcılık adıyla kabullenmişken, onların bu dönüşümüyle 78lilerin kafaları karışmışken, kısacası memlekette solcu kalmamışken zamanında böyle insanlar vardı onlara işkenceler edilerek sindirildi ve soyları tüketildi akıllı olun sağa çeken dünyada ters tarafa yatmayın imajımı verilmeye çalışıyor anlam veremiyorum.
 Güler Zere adında dhkp c üyesi bundan 14 yıl önce anayasal düzeni yıkmaya çalışmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. Aylar önce devamlı hastalığı gerekçesiyle cumhurbaşkanı tarafından affı istendi adli tıp hayır dedi. Bugünlerde yine gündemde. Cumhurbaşkanı gerekli yazıların kendisine ulaşmadığı için bir şey yapamadığını söylüyor. Kendisine ulaşmayan belge adli tıpın aldığı kararsa ulaşsa dahi yapabileceği bir şey yok çünkü kabul etmediler. 1982’den beri süre gelen şu anayasal düzenin bekçilerinin bana kalırsa bir kişi bile olsa tamamen elden ayaktan düşmeden o raporu hazırlayacağını hiç sanmıyorum. Dünya hakkaten sağa çekiyor, müsait bir yerde inmek isteyende tabutu hazır olmadan salınmıyor.
 Bugün biraz meclis tvye gözüm takıldı ve milletvekillerinin haftalık mesailerinin 12 saat olduğunu öğrendim affınıza sığınarak anaflaktik şoka girdim. Asgari ücretle çalışan bir işçinin mesaisi yanılmıyorsam haftalık 40-45 saat. Küfürler bile kifayetsiz kaldı bir an için. Bir hükümet milletvekili bu konuyla ilgili konuşurken çıkması gereken yasalar olduğu için çalışma süresinin arttırılması yönünde grup önerisi verdiklerini anlatıyordu.
Bugünlük bu kadar sosyal duruş yeterli diye düşünüyorum çünkü düşünmek ve yazmak yordu beni.

1 yorum:

  1. kör topal ilerleyen düzende isyanımızı buralardan duyurmak varmış sevgili sarhoş ve topal arkadaşım..yazmaya devam

    YanıtlaSil